3* Opleiding

De 3*- duikopleiding van OSV Oss wordt gegeven volgens het systeem van de Nederlandse Onderwatersport Bond.

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De 3*-duiker, ofwel de Dive Master heeft een aantal functies die hij kan bekleden. In deze opleiding bereiden wij hem daarop voor. De specialisatie “Redden” is verplichting voor het verkrijgen van het 3* brevet.  

Theorie: De 3*-duiker kan de instructeur assisteren bij het opleiden van duikers. Hoe doe je dat? En waar moet je rekening mee houden? Dit komt in hoofdstuk 1 en 2 aan de orde. Daarnaast is er het omvangrijke hoofdstuk 3 over de laatste inzichten in de decompressietheorie. Hierin wordt uitgelegd wat de huidige stand van zaken is in de decompressietheorie, welke theorieën er zijn en met name wat die theorieën betekenen voor de manier waarop de cursist duikt.

Zwembad: In het zwembad wordt je geleerd hoe je demonstratievaardigheden vaan andere cursisten uitlegt. Zelf ken je deze duiktechnieken allemaal al maar hoe breng je ze over op andere cursisten?

Buitenwater: Hier is het begeleiden van andere duikers weer een deel van je opleiding. Ook komt het principe van decompressieduiken aan bod, hoe plan je zo’n duik en waar let je op zonder dat we daadwerkelijk een decompressieduik maken ( dit komt in de specialisatie Decompressieduiken aan bod). Ook staat de specialisatie Redden op het programma als je deze nog niet behaald hebt!

 

Wat mag een 3* duiker en waar moet ik aan voldoen?

  • De 3*-duiker wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’. Hij leert in het onderdeel Redden hoe hij moet reageren bij een duikongeval. Ook leert hij hoe hij duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen.
  • Tenslotte worden hem recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden.
  • Ook de 3*-duiker duikt binnen de nultijden. 
  • Voordat het 3*-duikbrevet kan worden aangevraagd, moet hij in totaal minimaal 60 duiken hebben gemaakt. De duiken uit zijn vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die hij maakt in het kader van zijn opleiding.
  • De 3*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Dive Master. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB-3*-duiker in zijn opleiding heeft geleerd.
All for Joomla All for Webmasters